Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heeze

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Heeze verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Heeze-Leende.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2500 tot maar liefst €8800, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Heeze-Leende | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Heeze april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard zijn er extra kosten voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.100.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Heeze. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€4.550 – €9.000€3.000 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.700€3.600 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €13.000€5.200 – €10.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heeze.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heeze is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heeze-5591

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Heeze voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heeze-Leende via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heeze-Leende. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heeze-Leende (https://www.heeze-leende.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Deckersstraat 2
 • 5591 HS, Heeze-Leende
 • Website: www.heeze-leende.nl
 • E-mail: postbus@heeze-leende.nl
 • Telefoonnummer: 402241400

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Heeze zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welk type lift past voldoet aan uw situatie. Veel winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Heeze.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Heeze.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal geschikte ontwikkelaars aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers hanteren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 goede producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Populaire adviseurs van de genoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Heeze binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp of TipTop bieden een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Heeze is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heeze communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie