Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerhoven

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Westerhoven verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website treft u waardevolle gegevens ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Bergeijk.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2300 en €10000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Bergeijk | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5563
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Westerhoven juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.050 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Westerhoven. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.400€3.450 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€6.250 – €10.000€3.600 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.100 – €12.000€4.600 – €9.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Westerhoven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westerhoven is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-westerhoven-5563

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westerhoven voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergeijk met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bergeijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bergeijk (https://www.bergeijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Burg. Magneestraat 1
 • 5571 HB, Bergeijk
 • Website: www.bergeijk.nl
 • E-mail: info@bergeijk.nl
 • Telefoonnummer: 0497551366

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Westerhoven lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften demonstreren en vertelt welk systeem voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Westerhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Westerhoven.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 bekende traplift fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Westerhoven binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Westerhoven is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Westerhoven hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 120 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie