Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reusel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Reusel maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u weer zelf en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Reusel-De Mierden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1600 tot wel €9000, incl. montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Reusel-De Mierden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Reusel juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.700 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Reusel. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.850 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.700€3.400 – €6.4001/2 dag
2 bochten€6.550 – €10.600€3.850 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €13.400€4.650 – €9.000Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Reusel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reusel is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-reusel-5541

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Reusel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reusel-De Mierden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Reusel-De Mierden. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Reusel-De Mierden (https://www.reuseldemierden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type kiezen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 3
 • 5541 KB, Reusel-De Mierden
 • Website: www.reuseldemierden.nl
 • E-mail: vanatotz@reuseldemierden.nl
 • Telefoonnummer: 0497582100

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Reusel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Reusel.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Reusel.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare merken werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende professionele merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde dealers van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Reusel al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Minivator + TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Reusel is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Reusel werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 130 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie