Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hapert

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Hapert biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bieden wij uitgebreide tips inzake trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Bladel.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezante manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schommelen tussen €2600 tot maar liefst €8200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Bladel | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Hapert juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.100.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Hapert. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.600 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.200€3.300 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.700€4.050 – €7.7001 dag
Wenteltrap€7.650 – €12.800€5.350 – €10.4005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hapert.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hapert kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hapert-5527

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hapert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bladel d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bladel. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bladel (https://www.bladel.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Hierna krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een aanvraag indienen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 21
 • 5531 BC, Bladel
 • Website: www.bladel.nl
 • E-mail: info@bladel.nl
 • Telefoonnummer: 0497361636

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Hapert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bekijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Hapert.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Hapert.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 geschikte merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Hapert binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator & Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hapert is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hapert benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie