Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Knegsel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Knegsel maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website bieden wij waardevolle gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Eersel.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 tot zo’n €9600, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Eersel | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Knegsel juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Knegsel. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.600€2.600 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €11.900€3.550 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €12.800€5.200 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Knegsel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Knegsel kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-knegsel-5511

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Knegsel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eersel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Eersel. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eersel (https://www.eersel.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model kopen die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dijk 15
 • 5520 AA, Eersel
 • Website: www.eersel.nl
 • E-mailadres: wmo@eersel.nl
 • Telefoonnummer: 0497531300

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Knegsel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Knegsel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Knegsel.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende ontwikkelaars met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse goede producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Grote dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Knegsel binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator & Smienk verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Knegsel is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Knegsel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie