Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vorstenbosch

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Vorstenbosch verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos naar boven en naar beneden. Onderstaand bekijkt u waardevolle tips ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Bernheze.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2250 oplopend tot 8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBernheze | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5476
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000

Kosten traplift Vorstenbosch juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Vorstenbosch. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€5.150 – €9.300€2.800 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.550 – €10.800€4.450 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €12.000€4.750 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vorstenbosch.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vorstenbosch is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-vorstenbosch-5476

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Vorstenbosch voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bernheze. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type uitzoeken dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mail: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Vorstenbosch onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Vorstenbosch.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Vorstenbosch.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken hanteren een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan 5 betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Vorstenbosch binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Platinum & RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vorstenbosch is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vorstenbosch verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie