Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wilbertoord

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Wilbertoord biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u weer zelf en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle specificaties over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Mill en Sint Hubert.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2550 oplopend tot 8100, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Mill en Sint Hubert | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Wilbertoord april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Wilbertoord. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.850 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.100 – €9.300€3.050 – €5.1004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.500€4.450 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€8.150 – €12.800€4.850 – €9.4005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wilbertoord.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wilbertoord kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wilbertoord-5455

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Wilbertoord voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mill en Sint Hubert door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Mill en Sint Hubert. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Mill en Sint Hubert (https://www.gemeente-mill.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 1
 • 5451 BM, Mill en Sint Hubert
 • Website: www.gemeente-mill.nl
 • E-mail: info@gemeente-mill.nl
 • Telefoonnummer: 0485460300

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Wilbertoord subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u verschillende modellen laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Wilbertoord.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Wilbertoord.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende erkende traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal populaire merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator. Betrouwbare aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Wilbertoord in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift + TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wilbertoord is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wilbertoord communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie