Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijkevoort-De Walsert

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Rijkevoort-De Walsert kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u handige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de prijzen, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €1700 oplopend tot 8200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSint Anthonis | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Rijkevoort-De Walsert mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Rijkevoort-De Walsert. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€5.200 – €9.500€3.450 – €5.4004,5 uur
2 bochten€5.650 – €11.400€4.050 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.000 – €12.500€5.000 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijkevoort-De Walsert.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Rijkevoort-De Walsert is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-rijkevoort-de-walsert-5449

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Rijkevoort-De Walsert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Mensen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een model uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mailadres: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Rijkevoort-De Walsert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal systemen laten zien en informeert welk model aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Rijkevoort-De Walsert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Rijkevoort-De Walsert.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende geschikte producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Rijkevoort-De Walsert binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp en TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rijkevoort-De Walsert is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rijkevoort-De Walsert werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie