Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wanroij

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Wanroij maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze website bekijkt u nuttige adviezen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €1550 & €8500, incl. installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSint Anthonis | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Wanroij mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Wanroij. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.800 – €2.2004 uur
1 bocht€4.550 – €8.400€2.650 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.600€4.050 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €12.400€5.300 – €9.600Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wanroij.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Wanroij is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u tot wel 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wanroij-5446

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Wanroij voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sint Anthonis. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model aanschaffen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mail: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Wanroij subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften introduceren en informeert u over welk type lift past matcht met uw woning en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Wanroij.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wanroij.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Bekende verkopers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Wanroij al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals ThyssenKrupp en 123 traplift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wanroij is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wanroij werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie