Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oeffelt

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Oeffelt maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website bieden wij praktische adviezen met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1650 tot maar liefst €8400, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Boxmeer | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Oeffelt april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.350.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Oeffelt. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.800 – €2.100halve dag
1 bocht€5.500 – €8.600€2.900 – €6.900halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.000€3.600 – €7.3001 dag
Spiltrap€7.750 – €13.500€5.150 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oeffelt.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oeffelt is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oeffelt-5441

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Oeffelt voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Boxmeer. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten plaatsen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Oeffelt lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties introduceren en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Oeffelt.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oeffelt.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere geschikte fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 professionele traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Bekende adviseurs van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Oeffelt binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa of Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oeffelt is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oeffelt hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 105 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie