Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Linden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Linden maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u praktische specificaties inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de totale kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Cuijk.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1600 tot zo’n €8200, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteCuijk | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5439
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Linden juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Linden. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.500€2.800 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.000€4.250 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.100€4.600 – €10.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Linden.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Linden kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-linden-5439

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Linden voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Cuijk. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model selecteren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of direct een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mail: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Linden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u geschikte systemen demonstreren en vertelt welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Linden.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Linden.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf geschikte leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Linden binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum en Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Linden is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Linden werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie