Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Katwijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Katwijk verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website treft u nuttige details wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Cuijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2350 tot zo’n €10000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteCuijk | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Katwijk juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €6.950 of meer.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Katwijk. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.600 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.200€2.500 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.700€4.350 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €13.500€5.400 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Katwijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Katwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 45% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-katwijk-5433

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Katwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Cuijk. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mailadres: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Katwijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen introduceren en informeert u over welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Katwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Katwijk.

Populaire merken
In ons land zijn enkele populaire traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele professionele leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Katwijk binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Minivator + Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Katwijk is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Katwijk hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 115 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie