Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cuijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Cuijk biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht bekijkt u uitgebreide adviezen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Cuijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2550 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCuijk | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Cuijk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Cuijk. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€4.550 – €9.200€2.750 – €5.600Dagdeel
2 bochten€6.500 – €10.800€3.850 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €13.100€4.800 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Cuijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Cuijk kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-cuijk-5431

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Cuijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Cuijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mail: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Cuijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen laten zien en adviseert u over welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Cuijk.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Cuijk.

Goede merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende erkende merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Cuijk binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah of RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Cuijk is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Cuijk communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans ligt dat tussen de 100 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie