Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boekel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Boekel maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina vindt u uitgebreide tips omtrent trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de montagekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Boekel.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 tot maar liefst €8600, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBoekel | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Boekel mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Boekel. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.200€3.000 – €5.9005 uur
2 bochten€6.000 – €10.200€4.500 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.800€5.250 – €10.6001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Boekel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boekel kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat merken hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-boekel-5427

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Boekel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. montage.De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boekel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Boekel. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Boekel (https://www.boekel.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem kiezen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: St. Agathaplein 2
 • 5427 AB, Boekel
 • Website: www.boekel.nl
 • E-mailadres: info@boekel.nl
 • Telefoonnummer: 0492326800

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Boekel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties demonstreren en vertelt welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Boekel.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Boekel.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf geschikte traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken bieden een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere geschikte traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Boekel binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare of Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Boekel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Boekel hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie