Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Uden kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website leest u nuttige details m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Uden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2350 tot zo’n €9700, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteUden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5405
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Uden mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.900.
 • Extra upgrades zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Uden. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.900€2.550 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.100€4.450 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.650 – €12.600€5.050 – €10.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Uden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Uden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-uden-5405

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Uden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Uden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Uden. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Uden (https://www.uden.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 145
 • 5401 EJ, Uden
 • Website: www.uden.nl
 • E-mail: postbus83@uden.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Uden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen laten zien en informeert u over welke uitvoering matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Uden.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Uden.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 geschikte producenten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken waarborgen een snelle levering en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele populaire merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Uden al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa en Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Uden is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Uden benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie