Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Odiliapeel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Odiliapeel kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u veilig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u praktische beschrijvingen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de werking, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Uden.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1950 tot maar liefst €8400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Uden | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Odiliapeel juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.400 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Odiliapeel. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.250halve dag
1 bocht€5.500 – €9.200€3.200 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.150 – €11.400€4.400 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.750 – €13.500€5.400 – €9.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Odiliapeel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Odiliapeel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-odiliapeel-5409

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Odiliapeel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Uden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Uden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Uden (https://www.uden.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 145
 • 5401 EJ, Uden
 • Website: www.uden.nl
 • E-mailadres: postbus83@uden.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Odiliapeel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden laten zien en adviseert welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Odiliapeel.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Odiliapeel.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf goede fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal betrouwbare leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Odiliapeel binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn & Smienk verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Odiliapeel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Odiliapeel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie