Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lithoijen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Lithoijen kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u nuttige specificaties inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schommelen tussen €1900 tot maar liefst €9800, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOss | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5396
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Lithoijen mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Lithoijen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.650 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.700€2.850 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.900€4.400 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.300€5.400 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lithoijen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lithoijen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lithoijen-5396

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Lithoijen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oss. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type kiezen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of snel hulp aanvragen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mail: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Lithoijen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Lithoijen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Lithoijen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf populaire fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken bieden een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf grote producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Grote wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Lithoijen binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare of Strobbe bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lithoijen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lithoijen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie