Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nistelrode

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Nistelrode vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bieden wij praktische details betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Bernheze.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2200 tot zo’n €8200, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Bernheze | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Nistelrode juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.450.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Nistelrode. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.600€2.800 – €6.9004,5 uur
2 bochten€5.700 – €10.000€4.150 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.000 – €14.200€4.900 – €10.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nistelrode.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nistelrode kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 40% – 45% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten bieden een assortiment met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nistelrode-5388

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nistelrode voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bernheze. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type kopen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel een WMO-melding doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mailadres: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Nistelrode onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen laten zien en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. De meeste showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Nistelrode.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nistelrode.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende bekende merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse erkende ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Bekende installateurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Nistelrode binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator + TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nistelrode is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nistelrode hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie