Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vinkel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Vinkel maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Bernheze.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2450 tot zo’n €8200, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBernheze | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5383
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Vinkel juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Vinkel. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.550 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.900€3.400 – €5.500Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €11.600€3.900 – €7.0006 uur
Wenteltrap€7.500 – €14.100€5.100 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vinkel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Vinkel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vinkel-5383

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Vinkel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bernheze. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mail: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Vinkel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Vinkel.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vinkel.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte traplift bouwers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken waarborgen een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 professionele traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Betrouwbare specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Vinkel binnen een paar weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift + PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vinkel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vinkel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie