Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ravenstein

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Ravenstein kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met praktische informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1500 & €8200, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Oss | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5371
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Ravenstein mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Ravenstein. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.300€2.600 – €6.200Dagdeel
2 bochten€6.450 – €11.700€4.000 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.300€5.200 – €9.7005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ravenstein.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ravenstein is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 55% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders bieden een assortiment met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ravenstein-5371

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ravenstein voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oss. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift aanschaffen die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Ravenstein bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen tonen en adviseert welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Ravenstein.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Ravenstein.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal populaire producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende erkende producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer. Erkende aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Ravenstein al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Acorn + 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ravenstein is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ravenstein verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie