Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Escharen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Escharen biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige adviezen betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Grave.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2300 tot wel €9300, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGrave | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5364
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Escharen juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Escharen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.850 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.700€3.400 – €6.000halve dag
2 bochten€5.850 – €11.300€4.300 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.300€4.650 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Escharen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Escharen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-escharen-5364

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Escharen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Grave binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Grave. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Grave (https://www.grave.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type laten plaatsen die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Arnoud van Gelderweg 71
 • 5361 CV, Grave
 • Website: www.grave.nl
 • E-mail: info@grave.nl
 • Telefoonnummer: 0486477277

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Escharen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en adviseert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Escharen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Escharen.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf geschikte merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Escharen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator + Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Escharen is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Escharen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie