Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Keent

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Keent maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bekijkt u bruikbare gegevens m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1650 oplopend tot 9700, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oss | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5359
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Keent juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Keent. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.800 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.000 – €8.400€2.800 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.200€3.600 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.500€5.150 – €9.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Keent.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Keent kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-keent-5359

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Keent voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oss. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Keent lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en informeert u over welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook kunnen leveren in Keent.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Keent.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf erkende traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Keent binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Acorn + 123 traplift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Keent is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Keent werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie