Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neerloon

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Neerloon biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke informatie aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2550 tot maar liefst €8200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Oss | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Neerloon mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.900 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Neerloon. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.700 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.700€3.000 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €11.600€4.400 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.300 – €14.100€5.050 – €9.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Neerloon.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Neerloon kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-neerloon-5356

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Neerloon voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oss. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Neerloon bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften tonen en geeft aan welk soort lift rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Neerloon.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Neerloon.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende geschikte fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten werken met een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende erkende leveranciers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Neerloon in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Minivator & Strobbe beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Neerloon is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Neerloon benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen wisselt dat tussen de 130 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie