Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deursen-Dennenburg

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Deursen-Dennenburg vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning de trap op en af. Via deze website leest u waardevolle adviezen inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2600 tot zo’n €9100, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Oss | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5352
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Deursen-Dennenburg juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of meer.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Deursen-Dennenburg. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.750 – €9.500€2.650 – €5.7005 uur
Twee bochten€5.750 – €10.400€4.350 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.050 – €13.200€4.900 – €9.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Deursen-Dennenburg.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Deursen-Dennenburg kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-deursen-dennenburg-5352

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Deursen-Dennenburg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oss. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Deursen-Dennenburg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Deursen-Dennenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Deursen-Dennenburg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende ontwikkelaars met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf betrouwbare traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Deursen-Dennenburg al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah + RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Deursen-Dennenburg is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Deursen-Dennenburg werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie