Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Alem maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina bieden wij uitgebreide informatie betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Maasdriel.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2400 tot wel €9800, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMaasdriel | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Alem juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.000.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Alem. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.850 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.350 – €8.300€2.750 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.800€3.800 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.400€4.600 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Alem.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Alem is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-alem-5335

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Alem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Maasdriel. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type selecteren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mail: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Alem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften introduceren en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw situatie. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Alem.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Alem.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal populaire producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Alem al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn en TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Alem is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Alem hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie