Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kerkdriel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kerkdriel verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en moeiteloos de trap op en af. Aan de hand van deze website leest u belangrijke informatie t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €2350 tot wel €8600, incl. montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Maasdriel | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Kerkdriel april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Kerkdriel. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€4.650 – €8.600€2.700 – €5.600Dagdeel
Twee bochten€6.450 – €10.600€3.700 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €14.000€5.050 – €9.6006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kerkdriel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kerkdriel is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-kerkdriel-5331

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kerkdriel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Maasdriel. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type selecteren die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mail: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Kerkdriel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk model in lijn is met uw budget en situatie. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook leveren in Kerkdriel.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kerkdriel.

Goede merken
In uw regio zijn 5 populaire leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan in voor een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Kerkdriel al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator + Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kerkdriel is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kerkdriel communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie