Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bern

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Bern kan u daarbij helpen! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze site bieden wij bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2000 oplopend tot 8900, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Zaltbommel | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Bern juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Bern. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.400€2.650 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.200€4.050 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €13.800€5.300 – €9.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bern.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bern kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bern-5318

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bern voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift kiezen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mailadres: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Bern onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende mogelijkheden tonen en geeft aan welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Bern.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Bern.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende producenten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal bekende traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Populaire dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Bern binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Otolift & Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bern is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bern werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie