Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zaltbommel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Zaltbommel verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u waardevolle gegevens wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €2100 en €10000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZaltbommel | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Zaltbommel juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Zaltbommel. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.650 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.100€3.450 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.100€3.950 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€7.550 – €14.100€5.300 – €9.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zaltbommel.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zaltbommel kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-zaltbommel-5301

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Zaltbommel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een traplift laten installeren die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mailadres: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Zaltbommel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende liften laten zien en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Zaltbommel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Zaltbommel.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende professionele merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Zaltbommel binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp + RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zaltbommel is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zaltbommel werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie