Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boxtel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Boxtel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze site vindt u nuttige gegevens met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Boxtel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 en €8900, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBoxtel | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5282
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Boxtel april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bieden wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Boxtel. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.550 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.400€2.750 – €5.800halve dag
2 bochten€6.450 – €10.300€4.150 – €7.9006 uur
Spiltrap€8.000 – €13.200€4.600 – €10.6006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Boxtel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boxtel kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers bieden een assortiment met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-boxtel-5282

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Boxtel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxtel via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Boxtel. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Boxtel (https://www.boxtel.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een traplift laten installeren dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: St. Ursula 12
 • 5281 HV, Boxtel
 • Website: www.boxtel.nl
 • E-mail: gemeente@boxtel.nl
 • Telefoonnummer: 0411655990

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Boxtel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en geeft aan welk model matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Boxtel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Boxtel.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf betrouwbare fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 bekende ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Erkende aanbieders van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Boxtel binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn of RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Boxtel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Boxtel verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 110 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie