Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heusden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Heusden maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bieden wij nuttige details over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heusden.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1700 tot maar liefst €10200, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Heusden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Heusden april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Heusden. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.550 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.400€3.100 – €6.2001/2 dag
2 bochten€6.100 – €11.400€3.700 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.000€5.150 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heusden.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Heusden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heusden-5251

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heusden voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heusden. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem kiezen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Heusden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Heusden.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Heusden.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire traplift bouwers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf erkende leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Heusden al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa + RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heusden is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Heusden werkt met een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie