Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarsteeg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Haarsteeg verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bekijkt u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Heusden.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2050 tot zo’n €9200, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeusden | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Haarsteeg juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150 of meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Haarsteeg. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.500 – €9.500€2.650 – €5.700halve dag
2 bochten€6.250 – €11.100€3.600 – €7.7001 dag
Spiltrap€7.500 – €13.700€4.650 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarsteeg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haarsteeg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-haarsteeg-5256

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Haarsteeg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief montage. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Heusden. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift kopen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Haarsteeg lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen tonen en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In het schema hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Haarsteeg.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Haarsteeg.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere erkende fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Populaire montagepartners van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Haarsteeg al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare + PractiComfort hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Haarsteeg is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Haarsteeg benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 105 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie