Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rosmalen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Rosmalen verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke adviezen betreffende trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio s-Hertogenbosch.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2000 tot maar liefst €9700, inclusief montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente s-Hertogenbosch | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5244
WMO Beslissingstermijn1 week
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Rosmalen april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Rosmalen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.800 – €9.000€3.200 – €5.100Dagdeel
2 bochten€5.600 – €11.400€3.850 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.500€5.400 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rosmalen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Rosmalen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-rosmalen-5244

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Rosmalen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente s-Hertogenbosch door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente s-Hertogenbosch. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente s-Hertogenbosch (https://www.s-hertogenbosch.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 1 week. Aansluitend verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wolvenhoek 1
 • 5211 HH, s-Hertogenbosch
 • Website: www.s-hertogenbosch.nl
 • E-mail: wmo@s-hertogenbosch.nl
 • Telefoonnummer: 0736155155

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Rosmalen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften laten zien en informeert u over welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Rosmalen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Rosmalen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende geschikte leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Bekende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Rosmalen binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals ThyssenKrupp & TipTop verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Rosmalen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rosmalen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 135 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie