Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kaatsheuvel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Kaatsheuvel vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Onderstaand bekijkt u uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Loon op Zand.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 tot maar liefst €10200, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Loon op Zand | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Kaatsheuvel juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Kaatsheuvel. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.750 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.000€2.800 – €5.300halve dag
Twee bochten€6.150 – €10.800€3.600 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.300€5.050 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kaatsheuvel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kaatsheuvel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kaatsheuvel-5171

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kaatsheuvel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loon op Zand binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Loon op Zand. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loon op Zand (https://www.loonopzand.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type selecteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Anton Pieckplein 1
 • 5171 CV, Loon op Zand
 • Website: www.loonopzand.nl
 • E-mailadres: servicepuntwwz@loonopzand.nl
 • Telefoonnummer: 0416289247

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Kaatsheuvel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook leveren in Kaatsheuvel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kaatsheuvel.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 erkende merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 bekende producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Bekende installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Kaatsheuvel al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum + TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kaatsheuvel is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kaatsheuvel werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie