Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sprang-Capelle

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Sprang-Capelle verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze pagina leest u handige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u online en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Waalwijk.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2000 en €9900, incl. installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Waalwijk | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5160
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Sprang-Capelle juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Sprang-Capelle. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.800 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.900€3.200 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.600€3.950 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.400 – €14.300€4.950 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sprang-Capelle.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Sprang-Capelle is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sprang-capelle-5160

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sprang-Capelle voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waalwijk met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waalwijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waalwijk (https://www.waalwijk.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren die rijmt met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Taxandriaweg 6
 • 5141 PA, Waalwijk
 • Website: www.waalwijk.nl
 • E-mail: zorgloket@waalwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0416683456

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Sprang-Capelle vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal opties laten zien en geeft aan welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Sprang-Capelle.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Sprang-Capelle.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse populaire fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten garanderen een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse bekende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Sprang-Capelle binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator + TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sprang-Capelle is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sprang-Capelle communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie