Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hulten

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Hulten verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina treft u belangrijke specificaties wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en veiligheid. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gilze en Rijen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1700 en €9600, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGilze en Rijen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5125
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Hulten juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.900 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Hulten. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.800 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.850 – €9.200€2.850 – €5.300halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.200€4.000 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €14.400€4.750 – €10.5005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hulten.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hulten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 50% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hulten-5125

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Hulten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gilze en Rijen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Gilze en Rijen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Gilze en Rijen (https://www.gilzerijen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift kiezen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5121 JX, Gilze en Rijen
 • Website: www.gilzerijen.nl
 • E-mail: info@gilzerijen.nl
 • Telefoonnummer: 140161

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Hulten lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften introduceren en adviseert welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Hulten.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hulten.

Professionele merken
In ons land zijn vijf goede merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele geschikte producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Hulten binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp + PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hulten is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hulten hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie