Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Castelre

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Castelre maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand bekijkt u nuttige specificaties met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Baarle-Nassau.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2250 en €8500, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBaarle-Nassau | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5114
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Castelre juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.050 of meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Castelre. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.850 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.900€2.650 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.200€4.350 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.000 – €12.300€5.050 – €10.900Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Castelre.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Castelre is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-castelre-5114

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Castelre voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Baarle-Nassau met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Baarle-Nassau. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Baarle-Nassau (https://www.baarle-nassau.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model selecteren dat past bij uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Singel 1
 • 5111 CC, Baarle-Nassau
 • Website: www.baarle-nassau.nl
 • E-mailadres: gemeente@baarle-nassau.nl
 • Telefoonnummer: 0135075200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Castelre bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en vertelt welk model voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Castelre.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Castelre.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere goede traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere bekende merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote aanbieders van merken als deze zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Castelre in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Otolift of Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Castelre is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Castelre benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie