Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s Gravenmoer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in s Gravenmoer maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u waardevolle details wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Dongen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2250 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDongen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift s Gravenmoer juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in s Gravenmoer. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.700€2.850 – €6.9001/2 dag
2 bochten€5.900 – €11.800€4.450 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €14.100€4.700 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in s Gravenmoer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in s Gravenmoer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-s-gravenmoer-5109

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in s Gravenmoer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dongen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dongen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dongen (https://www.dongen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem laten installeren die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoge Ham 62
 • 5104 JJ, Dongen
 • Website: www.dongen.nl
 • E-mail: zorgloket@dongen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO s Gravenmoer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in s Gravenmoer.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in s Gravenmoer.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in s Gravenmoer binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Triwa en Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in s Gravenmoer is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in s Gravenmoer benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie