Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oost West en Middelbeers

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Oost West en Middelbeers verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker bekijkt u belangrijke informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oirschot.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 tot zo’n €9100, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOirschot | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5091
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Oost West en Middelbeers juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Oost West en Middelbeers. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.800 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.500€2.650 – €6.400Dagdeel
2 bochten€6.100 – €10.200€4.400 – €7.9006 uur
Draaiende trap€7.700 – €12.400€5.550 – €9.0005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oost West en Middelbeers.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oost West en Middelbeers is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oost-west-en-middelbeers-5091

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oost West en Middelbeers voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oirschot d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oirschot. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oirschot (https://www.oirschot.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een systeem laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Loop 67
 • 5688 EW, Oirschot
 • Website: www.oirschot.nl
 • E-mail: info@welzijnbestoirschot.nl
 • Telefoonnummer: 0499335142

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Oost West en Middelbeers zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Oost West en Middelbeers.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oost West en Middelbeers.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele betrouwbare producenten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Grote dealers van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Oost West en Middelbeers in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum + PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Oost West en Middelbeers is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oost West en Middelbeers werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie