Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diessen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Diessen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via deze pagina vindt u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hilvarenbeek.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2600 tot wel €9100, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hilvarenbeek | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Diessen april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.650 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Diessen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.350 – €9.900€3.050 – €6.3005 uur
Twee bochten€5.550 – €10.100€4.250 – €7.8001 dag
Spiltrap€8.200 – €12.000€4.850 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Diessen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Diessen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-diessen-5087

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Diessen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hilvarenbeek met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hilvarenbeek. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hilvarenbeek (https://www.hilvarenbeek.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vrijthof 10
 • 5081 CA, Hilvarenbeek
 • Website: www.hilvarenbeek.nl
 • E-mailadres: wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0135058300

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Diessen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen introduceren en informeert welke uitvoering past bij uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Diessen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Diessen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 geschikte traplift bouwers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Diessen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Minivator & TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Diessen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Diessen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie