Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hilvarenbeek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hilvarenbeek vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site treft u handige tips omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hilvarenbeek.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €1700 en €9800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hilvarenbeek | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Hilvarenbeek juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.600 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Hilvarenbeek. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.300€3.150 – €5.5001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €10.400€4.500 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €12.800€5.500 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hilvarenbeek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hilvarenbeek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms bieden een assortiment met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hilvarenbeek-5081

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Hilvarenbeek voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hilvarenbeek d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hilvarenbeek. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hilvarenbeek (https://www.hilvarenbeek.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een systeem laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of snel hulp aanvragen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vrijthof 10
 • 5081 CA, Hilvarenbeek
 • Website: www.hilvarenbeek.nl
 • E-mailadres: wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0135058300

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Hilvarenbeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met uw situatie. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Hilvarenbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Hilvarenbeek.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers bieden een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 grote fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Grote montagepartners van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Hilvarenbeek binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator of Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hilvarenbeek is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hilvarenbeek verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie