Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oisterwijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Oisterwijk biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via deze website vindt u praktische tips m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de producten werken, de prijzen, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Oisterwijk.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 oplopend tot 9100, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Oisterwijk | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5062
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Oisterwijk juli 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Oisterwijk. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.800 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.200€3.100 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€6.500 – €11.300€4.350 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€8.450 – €13.600€4.850 – €10.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oisterwijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oisterwijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oisterwijk-5062

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Oisterwijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oisterwijk met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oisterwijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oisterwijk (https://www.oisterwijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitkiezen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Lind 44
 • 5061 HX, Oisterwijk
 • Website: www.oisterwijk.nl
 • E-mail: gemeente@oisterwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0135291311

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Oisterwijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Oisterwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oisterwijk.

Populaire merken
In Nederland zijn 5 erkende leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte merken Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer, Minivator. Grote specialisten van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Oisterwijk binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oisterwijk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oisterwijk werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie