Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goirle

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Goirle biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Goirle.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1650 oplopend tot 8400, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Goirle | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5052
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Goirle mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bieden wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Goirle. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.700 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.600€3.050 – €5.500Dagdeel
Meerdere bochten€5.550 – €11.100€3.600 – €7.4001 dag
Spiltrap€7.850 – €13.900€4.750 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Goirle.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Goirle kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-goirle-5052

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Goirle voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goirle d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Goirle. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goirle (https://www.goirle.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Thomas van Diessenstraat 4
 • 5051 RK, Goirle
 • Website: www.goirle.nl
 • E-mail: loket@goirle.nl
 • Telefoonnummer: 013531531

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Goirle vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en geeft aan welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vindt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Goirle.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Goirle.

Populaire merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken verzekeren een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Betrouwbare adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Goirle binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum of Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Goirle is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Goirle hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie