Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drimmelen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Drimmelen biedt uitkomst! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke details omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Ook kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Drimmelen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1500 tot wel €10100, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDrimmelen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Drimmelen mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook zijn er extra kosten voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Drimmelen. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.600 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.300€3.250 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €10.500€3.900 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.200€5.500 – €10.500Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Drimmelen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drimmelen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-drimmelen-4924

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Drimmelen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drimmelen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Drimmelen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Drimmelen (https://www.drimmelen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Park 1
 • 4921 BV, Drimmelen
 • Website: www.drimmelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@drimmelen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Drimmelen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Drimmelen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Drimmelen.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere populaire merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Drimmelen binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator & 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Drimmelen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Drimmelen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie