Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alphen-Chaam

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Alphen-Chaam verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker bekijkt u praktische specificaties inzake trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alphen-Chaam.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €2550 tot maar liefst €8300, incl. installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlphen-Chaam | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Alphen-Chaam mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Alphen-Chaam. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.800 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.500€2.750 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.200€4.250 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.150 – €12.900€4.850 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Alphen-Chaam.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Alphen-Chaam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-alphen-chaam-4861

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Alphen-Chaam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen-Chaam door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alphen-Chaam. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Alphen-Chaam (https://www.alphen-chaam.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willibrordplein 1
 • 5131 AV, Alphen-Chaam
 • Website: www.alphen-chaam.nl
 • E-mailadres: zorg@alphen-chaam.nl
 • Telefoonnummer: 0135083070

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Alphen-Chaam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Alphen-Chaam.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Alphen-Chaam.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal populaire traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse grote ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Alphen-Chaam binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift en Heymer verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Alphen-Chaam is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Alphen-Chaam benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 135 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie