Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Chaam

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Chaam vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl leest u belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Alphen-Chaam.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2400 tot maar liefst €8100, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlphen-Chaam | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Chaam juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Chaam. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.600€2.550 – €5.500halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.600€3.950 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.700€5.250 – €10.700Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Chaam.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Chaam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-chaam-4861

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Chaam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen-Chaam d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Alphen-Chaam. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Alphen-Chaam (https://www.alphen-chaam.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die in lijn is met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willibrordplein 1
 • 5131 AV, Alphen-Chaam
 • Website: www.alphen-chaam.nl
 • E-mail: zorg@alphen-chaam.nl
 • Telefoonnummer: 0135083070

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Chaam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften introduceren en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Chaam.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Chaam.

Populaire merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse goede traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Chaam in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Stannah en Extrema bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Chaam is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Chaam communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG – 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie