Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dorst

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Dorst vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Oosterhout.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1850 tot wel €8800, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOosterhout | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Dorst mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.350 of meer.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Dorst. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€5.250 – €9.300€3.300 – €6.1005 uur
2 bochten€5.550 – €10.100€4.400 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.750 – €13.000€5.200 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dorst.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Dorst is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-dorst-4854

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Dorst voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oosterhout via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oosterhout. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oosterhout (https://www.oosterhout.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Slotjesveld 1
 • 4902 ZP, Oosterhout
 • Website: www.oosterhout.nl
 • E-mailadres: stadhuis@oosterhout.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Dorst lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende stoelliften laten zien en geeft aan welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Dorst.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dorst.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten werken met een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Grote specialisten van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Dorst binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Stannah en Smienk verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dorst is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Dorst communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie