Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterhout

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Oosterhout verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen omtrent trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Oosterhout.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten variëren tussen €2200 tot zo’n €10000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOosterhout | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Oosterhout juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.900 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Oosterhout. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€4.750 – €9.700€2.950 – €5.900halve dag
2 bochten€6.350 – €10.800€3.850 – €7.3001 dag
Spiltrap€8.500 – €14.000€4.700 – €9.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterhout.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oosterhout kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oosterhout-4909

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oosterhout voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oosterhout door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oosterhout. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oosterhout (https://www.oosterhout.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een type aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slotjesveld 1
 • 4902 ZP, Oosterhout
 • Website: www.oosterhout.nl
 • E-mailadres: stadhuis@oosterhout.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Oosterhout lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert welk merk/model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Oosterhout.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Oosterhout.

Bekende merken
In ons land zijn diverse populaire fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden 5 goede fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oosterhout binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator of RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oosterhout is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oosterhout hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie