Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Hout

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Den Hout kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht treft u belangrijke details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de producten werken, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Oosterhout.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1950 tot maar liefst €10000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oosterhout | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4911
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Den Hout juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.600 of meer.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Den Hout. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.750 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.900€3.050 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.600€3.650 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.800€4.800 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Hout.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Hout kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-den-hout-4911

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Den Hout voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oosterhout binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oosterhout. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oosterhout (https://www.oosterhout.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slotjesveld 1
 • 4902 ZP, Oosterhout
 • Website: www.oosterhout.nl
 • E-mail: stadhuis@oosterhout.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Den Hout zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende modellen laten zien en adviseert welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Den Hout.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Den Hout.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse goede merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten hanteren een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal grote producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Populaire specialisten van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Den Hout al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum & RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Den Hout is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Den Hout hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie