Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wernhout

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Wernhout kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl leest u handige informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Zundert.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1550 tot zo’n €9100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteZundert | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4884
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Wernhout juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.700 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Wernhout. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.900€3.050 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.700€4.050 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.600€4.750 – €10.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wernhout.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Wernhout kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wernhout-4884

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wernhout voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zundert via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zundert. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zundert (https://www.zundert.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Hierna bieden ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift uitkiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Welborg 14
 • 4881 CZ, Zundert
 • Website: www.zundert.nl
 • E-mail: elz@ettenleur.nl
 • Telefoonnummer: 0765038939

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Wernhout onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Wernhout.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Wernhout.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 professionele ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers focussen zich op een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 bekende traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Grote (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Wernhout binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah + Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wernhout is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wernhout verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 125 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie