Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosteind

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Oosteind vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand kunt u aan de slag met handige gegevens ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Oosterhout.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 oplopend tot 9700, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOosterhout | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Oosteind juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Oosteind. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.100€3.400 – €6.900halve dag
2 bochten€6.450 – €11.400€4.400 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.500€5.450 – €9.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosteind.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oosteind kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u tot wel 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oosteind-4909

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oosteind voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oosterhout via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oosterhout. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oosterhout (https://www.oosterhout.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slotjesveld 1
 • 4902 ZP, Oosterhout
 • Website: www.oosterhout.nl
 • E-mail: stadhuis@oosterhout.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Oosteind bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften laten zien en adviseert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Oosteind.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oosteind.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 professionele leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Oosteind binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Platinum + Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oosteind is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oosteind verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 130 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie